Wie zijn wij

Heline van Silfhout – van der Steege:

Ik ben Heline van Silfhout – van der Steege. Een lange naam, maar dat laat meteen zien dat ik getrouwd ben. Samen met Johan heb ik twee zonen, Jefta (2012) & Eliël (2014). Van deze drie mensen in mijn leven, geniet ik enorm! In 2010 heb ik mijn studie Psychologie afgerond aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb op verschillende plekken gewerkt in de jeugdzorg en sinds 2012 zijn Janita, Vera en ik samen gaan werken in de vorm van een maatschap.

In 2015 zijn we met ons gezin verhuisd naar het Rotondehuis in Lunteren. We vangen maximaal vijf jongeren op die een veilige plek nodig hebben. Verder houd ik van lezen, hardlopen, spelletjes en af en toe lekker gek doen!

Het bijzondere van mijn werk vind ik dat ik mensen mag helpen die vastlopen in hun leven. Iedereen is waardevol en samen met de ander mag ik een stukje meelopen in het vinden van de juiste identiteit. Ik ervaar bewogenheid voor mensen die vastlopen in onze maatschappij, op wat voor manier dan ook. Dit kunnen grote zorgen zijn, maar ook hele kleine. Dit kunnen grote mensen zijn, maar ook hele kleine. Mensen tot bloei laten komen, zodat ze weer gaan schitteren, dat is waar mijn hart ligt.

Heline van Silfhout

Vera van Eck – Silvis:

Mijn naam is Vera van Eck. Ik ben dit jaar getrouwd met Aldert en samen wonen we met veel plezier in Ede.In mijn werk wil ik graag laten zien dat elk kind waardevol is. Ik wil graag kinderen een steuntje in de rug geven als ze dit nodig hebben en ze helpen om te gaan met leuke en minder leuke dingen die er gebeuren in hun leven. In 2012 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker. Om me meer te verdiepen in de ontwikkeling van kinderen, heb ik de minor pedagogiek gevolgd. Tijdens mijn studietijd heb ik vrijwilligerswerk gedaan in Botswana en stage gelopen op Curaçao, waar ik met kinderen heb gewerkt.Samen met Heline begeleid ik het kookgroepje. Door samen te werken leren de kinderen en het is leuk om te genieten van wat je zelf hebt gemaakt! Ook begeleid ik kinderen op veel verschillende manieren één op één. Samen werken we dan onder andere aan zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en weerbaarheid. Belangrijk is dat je samen dingen doet, zodat je niet alleen bent.In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een mooi boek te lezen en lekker te koken. Ook zing ik met veel plezier bij een gospelkoor. Vera van Eck

Janita van Silfhout – van Eck:

Ik ben Janita van Silfhout. Ik ben getrouwd met Gert-Jan en samen met onze dochter Yenthe wonen wij in Barneveld. Ik hou onder andere van lezen, squashen en gezellig een kopje koffie drinken met familie of vrienden.In mijn begeleiding gebruik ik heel veel sport & spel-activiteiten.  Ik geloof dat sport & spel mooie ingangen zijn om bijvoorbeeld samen plezier te hebben,  om nieuwe vaardigheden aan te leren en je grenzen te verleggen.  Er zijn veel verschillende mogelijkheden. Ik heb als opleiding dan ook ‘bewegingsagogie en psychomotorische therapie’ gedaan. In deze opleiding staat het bewegen met allerlei doelgroepen centraal. Bewegen voor ontspanning en plezier en bewegen om nieuwe vaardigheden aan te leren. Naast de opleiding bewegingsagogie en psychomotorische therapie heb ik ook de opleiding tot kindercoach gevolgd en ben ik trainer ‘ik leer leren’. Janita van Silfhout